Wordt ons aangeleerd te “haten?”

met Geen reacties

Elke menselijke emotie komt voort uit liefde. Alleen bepaalde emoties hebben een hoge trilling en andere een lage trilling. Liefde en haat worden bijvoorbeeld vaak voorgesteld als tegenovergestelden, maar haat is liefde in een hele lage trilling. De belangrijkste reden voor haat is niet de emotie zelf, maar het zich niet geliefd voelen, en zich daarover machteloos voelen.

Kun je je dan ook voorstellen dat social media ons (vooral) stimuleren om te haten? Ons een ideaal wereldbeeld voorschotelen waar vrijwel niemand daadwerkelijk aan voldoet, waardoor we onszelf afwijzen en niet geliefd voelen want kijk, die anderen zijn wel “perfect” en ik niet. Dat veel mensen zich niet geliefd voelen zie je aan de grote hoeveelheid hatelijke en pesterige reacties op social media, dat inmiddels zo gepolariseerd is dat het wel lijkt of er alleen maar tegengestelden bestaan waar mensen elkaar hun ultieme waarheid vertellen, of wat ze missen in die post. Of wat je wel of niet mag zeggen. “Dit is niet inclusief”! En dan iedereen buitensluiten die niet aan dat ideale plaatje voldoet.

Dit elkaar de waarheid vertellen gebeurt met de mind, waar we ons hart en liefde nodig hebben om onze eigen en andermans emoties te begrijpen. Emoties voel je immers, dus hoe wil je gevoelens kunnen begrijpen. Door daar over na te denken? Wist je dat 80 % van alle ruzies beeindigt wordt als beide partijen zich “gevalideerd” voelen? Als men zich gehoord en gezien voelt dus. Zo gaat het ook met onze menselijke emoties, die willen vooral gehoord en gezien worden!. Zonder voorwaarden en zonder oordeel.

Er is een reden dat wij mensen niet perfect zijn, en die is dat we onszelf nooit echt zouden leren kennen als we al “af” waren. Dan kan je namelijk net zo goed ´thuis` blijven. Wees dus vooral lief voor je eigen en andermans emoties, ze komen voort uit liefde. Net als jij!

Tekst geleend van : Gordon Volckmer
Bron: Nieuwetijdskind

Delen:
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Nieuwste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *