In balans met Yoga en gezonde Voeding

met Geen reacties

 

Er zijn zo onwijs veel boeken omtrent voeding, er zijn zoveel boeken omtrent yoga….wat is dan toch eigenlijk goed voor jezelf of beter nog je gehele lichaam.

Volgens mij draait het  allemaal om drie aspecten: je geestelijke gesteldheid (waarvoor je meditatie en/of yoga nodig hebt), beweging (en dit mag gerust relaxte beweging zijn, het hoeft geen topsport te zijn) en voeding.

Dat Yoga invloed heeft op jou als persoon in het voelen en zijn is allang bewezen en anders kun je het zelf gaan ondervinden.

Wat heeft yoga en voeding dan toch met elkaar te maken?

Met Yoga leer je meer te voelen. Je ook goed voelen, dat je content bent met wie je bent.

Yoga dus….leren voelen en nog veel belangrijker leren ontspannen. Want weet je nog wel wat dat eigenlijk is? Ontspannen?

Meestal komen we er wel achter wanneer we NIET ontspannen zijn. Het breekt je uiteindelijk op. Slaap tekort of gebrek, teveel drukte in je hoofd (”ik moet nog zooooveeeel” ). Het lijkt uiteindelijk op een vicieuze cirkel. Wanneer je teveel spanning hebt, kan het je slaapritme aantasten. Je slaapt uiteindelijk onrustiger. En als je je niet ontspannen voelt, kan het zijn dat je dingen gaat eten die je lichaam niet zo fijn vindt. Een vette hap, chocolade etc. en heb je allicht ook geen zin in koken en is het koken met kant en klaar pakjes/voeding vaak wat je nog kan opbrengen. 

Gespannen zijn en ongezond eten maken je uiteindelijk zwak, dat je ook geen zin meer hebt om te bewegen.

Ontspanning en voeding werken met elkaar.

Maar waar begin je?

Neem tijd voor jezelf, zorg ervoor dat je je lichaam serieus neemt! Dus begin met bewust bewegen, yoga, wandelen etc. En begin met gezonde voeding, ga naar de Oer Voeding. Weg met alle kant en klaar voeding/pakjes/zakjes,  weg met de snelle, vette hap, weg met ongezonde voeding.

En ja, het is even de knop omzetten en wennen. Je krijgt er wel erg veel voor terug. Fitter, fijner, blijer en een gezonder lichaam met geen of minder lichamelijke klachten.

Wil je laagdrempelig de eerste stap zetten? Kijk eens op:

http://leonieoldemaat.nl/basiskennis-oer-voeding/

Of krijg inspiratie via: https://www.paleo.nl/begin-hier/

Heel veel succes!

En zie je graag op de yogamat 😉

Delen:
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *