De dagen worden zachter!

met Geen reacties

 

Wat betekent dat de lente in aantocht is. Elke dag zijn de dagen iets verder uitgestrekt met de zon en beetje bij beetje strekken wij ons lichaam en rekken ons bewustzijn wat verder mee uit. De tijd van ontwaking is aangebroken. Elke dag opnieuw gluren we naar buiten of het al tijd is en warm genoeg is om onze dagen daar door te brengen. Steeds meer naar buiten gekeerd rijzen we weer uit onze diepe rust en slaap.

Maar de winter brengt ons ook veel wijsheid. Om te verbinden met onze meest diepe innerlijke wereld. De stilte en rust die er heerst, wat ons weer herinnert aan de grootsheid en diepte van het leven zelf. Het is namelijk ook zo belangrijk om rust te nemen en op te laden, zodat je niet al je energie aan ‘buiten’ verliest. Elk seizoen leert ons iets nieuws en kunnen we in ons dagelijks leven implementeren. Neem je dan de wijsheid van de winter ook mee wanneer je weer naar buiten, de lente, intreedt

Begin je nu al voor te bereiden op de lente en het ontwaken naar een nieuw seizoen door elke dag in verbinding met jezelf te starten en tussentijds even in te checken wat je nodig hebt. Zo blijf je op Body, Mind en Soul niveau geheel uitgelijnd.

Bij het ontwaken blijf je even liggen en leg je je handen op je hartgebied, ‘scan’ dan je lichaam af. Hoe voelt het? Wat heeft het nodig? Blijf zo even 5 minuten nog verbonden met jezelf. Zonder afleiding of direct naar buiten te haasten.

Want wanneer jij voelt waar jouw lichaam behoefte aan heeft, je mind de rust geeft en verbindt met je ziel; dan start jij je dag door jezelf op te laden. Zo richt je direct je dag – en daarmee je leven – in vanuit dat wat jou voedt en energie geeft en heb je overvloedig energie én rust om jezelf naar buiten te bewegen.

 

 

Bron: http://www.debewustzijnschool.nl

 

Delen:
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Nieuwste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *