Is dit Yoga?

met Geen reacties

Lente! En ja hoor, je kunt de klok er op gelijk zetten en Detox is veelal het onderwerp in de Yoga wereld. Veelal nog een prachtige foto erbij met een zeer goed uitziende, behoorlijk bloot, Yogi.

Er vindt naar mijn idee een duidelijke verschuiving plaats van yoga goed voor je binnenwereld naar yoga mooi voor de buitenwereld. En dat is niet alleen mbt het onderwerp Detox.
Wanneer je instagram er op nakijkt zie je jonge vrouwen in de meest onmogelijke houdingen staan en het liefst nog behoorlijk naakt. Strak, slank en superlenig. En ja, dat is inderdaad ook yoga.
Ik denk dat veel mensen yoga zien als iets voor slanke, lenige en meestal ook nog jonge mensen. En dat is erg jammer.
Bij yoga gaat het er er naar mijn inziens om bewustwording en de ontdekking hoe jij werkelijk bent, je lichaam in gezonde conditie willen brengen. Een verbinding tussen lichaam en geest. En wanneer je bewust bent van je lichaam dat je dan vanzelf er goed voor wil zorgen. Een soort instinctief gevoel van wat gezond voor je is.
Ik eet en drink naar behoefte van mijn lichaam. Soms is de verhouding wel zoek. Zelfreflectie levert dan heel veel op. Want ik eet af en toe ook echt ongezonder omdat ik er zin in heb en soms omdat er een emotionele (ook hormoon ;)) disbalans is. Ik ben mij er dan zeer van bewust…en kijk daar gaat het naar mijn idee dus om!
Yoga is zoveel meer dan “how to be the most ingenious pretzel” en laten zien hoe lenig je bent, liefst in bikini.
Yoga is toegankelijk voor iedereen, of je nu lenig bent of niet, oud of jong. Een reis naar je eigen binnenwereld. En op deze reis kun je altijd nog beslissen; in bikini of niet.

Delen:
Avatar
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *