Laat je jezelf zien?

met Geen reacties

 

 

Wat toon je de buitenwereld?

Een stralende lach naar buiten en van binnen heel verdrietig. Een stoere houding en eigenlijk heel onzeker. Door de jaren heen hebben we heel wat maskers aangenomen en daarmee ons zelf in nevelen gehuld. Uit angst om kwetsbaar gevonden te worden of te voelen, uit angst om afgemaakt te worden, uit angst om niet gezien te worden, uit angst om aan de kant gezet te worden, uit angst om voor gek verklaard te worden, uit angst om …. vul zelf maar in.

Gezien worden

In mijn praktijk hoor ik vaak de opmerking “ik word niet gezien door mijn omgeving”. Vaak gaat dat met verdriet gepaard. Als je niet gezien wordt voor wie je werkelijk bent is de grote vraag “laat jij jezelf wel zien?”. De buitenwereld kan jou niet zien als je gehuld blijft in de mist. Als je je maskers blijft dragen en jezelf anders voordoet dan wie je werkelijk bent. Je omgeving reageert op wat jij uitstraalt. Wat je zend komt naar je terug.

Wat weerhoudt je er nog van om je ware Zelf tot uitdrukking te brengen? Jij bent een gematerialiseerde uitdrukking van dat oneindige bewustzijn. Ben je klaar om dat ook te leven?

Van beperkt naar vrij

Als je naar binnen keert kun je de strategieën van het ego doorkrijgen. Het ego is beperkt en vandaar dat die zo’n luide keel opzet om gezien of gehoord te worden, of om gelijk te krijgen. Hoe meer je je bewustzijn uitdijt, hoe meer je je bewust wordt van dat oneindige wezen dat je bent. In dat oneindige, kun je het licht gaan ervaren, de sprankeling, de vreugde, de liefde, de dankbaarheid, de verbondenheid, de stilte.

Transparant zijn

Je wordt dan steeds transparanter. Je laat zien wat er in je leeft, omdat dat door je heen stroomt en je jezelf realiseert dat je het niet bent. Je bent niet je emoties, je bent niet je gedachten. Het is energie en dat stroomt. Er valt niets meer te verbergen. Je bent een open boek. Er is geluk, er is verdriet, er is vreugde en er is somberheid, er is vitaliteit en er is vermoeidheid. Het één is niet beter dan het andere. Het is. Punt.

Door je af te stemmen op je ware Zelf, op het Goddelijke in jou, ga je steeds meer ontdekken wat klopt en wat niet (meer) klopt. En dat wat niet meer klopt kon gisteren nog wel kloppen. We zijn energie, voortdurend veranderd en in beweging. Dat vraagt om telkens weer te kijken met een houding van hé, hoe sta ik hier nu in.

En wat laat jij aan de buitenwereld zien?

Hou je vast aan je rotsvaste overtuigingen of kun je je meningen en overtuigingen herzien en verder gaan? Hou je vast aan dat wat gisteren klopte of kies je om te handelen naar het nieuwe? Hou je vast aan oude patronen van boosheid, frustratie, machteloosheid en angst of kies je om te groeien en leven met gemak, eenvoud en vreugde? Blijf je de schuld van jouw onvrede bij de ander leggen of keer je naar binnen en onderzoek je op welke knoppen er bij jou wordt gedrukt? Neem je het heft in eigen hand?

Feedback

Het mooie van het transparant worden is dat je – als vanzelf – meer liefde, licht en vreugde in je leven kunt ervaren. Je drukt dan die hogere kwaliteiten van jouw Zijn uit in de wereld. Dat is direct van invloed op je omgeving die jou dat als feedback geeft. Een onbekende die in het voorbij gaan naar je lacht of een compliment dat je wordt gegeven. Kun je voorstellen hoe de wereld er uit ziet als we met zijn allen ons ware Zelf uitdrukken?

Je kunt er nu voor kiezen om je ware Zelf tot uitdrukking te brengen. En wees daarbij zacht voor jeZelf. Zonder oordeel. Elke keer dat je merkt dat je persoonlijkheid, je ego, aan het stuur staat, neem je die even op schoot. Vertel hem of haar dat het mee mag groeien en dat het een hogere waarheid mag uitdrukken.

Bron:http://www.het-licht.net

Delen:
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Nieuwste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *