Ziek door emotioneel onderdrukte energie

met Geen reacties

Voor veel mensen blijft het een vaag verhaal: ‘ziek worden als gevolg van trauma’. Toch is dit gebeuren simpel uit te leggen met behulp van het mineraalprincipe.

Onderdrukte emotionele energie wordt namelijk omgezet in fysieke ziekte door de verstoring van mineralen.

Vele oude tradities waarbij genezing centraal staat erkennen de connectie tussen niet gevoelde emoties en het ontstaan van ziekte. Ook toen werd gezien dat emoties zich opslaan in ons weefsel.

Dat is één manier om het te begrijpen, maar het is dus ook uit te leggen vanuit het mineraal principe. Hoe werkt dit?

De meeste angsten die mensen ervaren worden veroorzaakt door de onderdrukking van emoties. Deze onderdrukking leidt tot een hormoonverandering in het lichaam.

Dit zorgt voor: Magnesium verlies, vertraagde enzymatische activiteit, een samentrekking/verstijving van het lichaam en negatieve verandering in de PH.

Deze veranderingen leiden weer tot een opeenstapeling van ijzer en calcium in en rondom celweefsel. De ophoping van ijzer en calcium is er niet voor niks!

Het wordt gedaan om je te beschermen tegen het (door)voelen van krachtige emoties. Deze mineralen geven een vorm van kracht af. Ijzer is namelijk het primaire element in staal en calcium fungeert als een soort cement.

Dit is ook geen fout van het lichaam! Het lichaam geeft waar jij om vraagt: een fysiek schild zodat je overweldigende emoties niet hoeft aan te kijken. Je kunt het negeren, is het idee.

Dit zorgt er echter voor dat deze mineralen zich opbouwen in je weefsels en je langzaam aan verdoofd raakt voor de onderliggende emoties. Ergens werkt deze strategie dus. Maar over een lange periode van het ‘niet aankijken van jouw emoties’ creëer je fysieke klachten als gevolg van metabolische defecten en ontstekingen.

Door je emoties niet te doorvoelen transformeer je simpelweg je emoties naar fysieke klachten, ofwel ziekten. Er is geen ontsnapping mogelijk.

Het aankijken, erkennen en uiten van de onderliggende emoties is dus een essentieel onderdeel van het helingsproces. Dit kan echter een moeilijk proces zijn door het harde pantser wat zich heeft gemanifesteerd door de ophoping van ijzer en calcium.

Er is maar één manier om hiervan te helen: het losbreken van het pantser zodat de onderliggende emoties ruimte krijgen tot expressie. Dit is de reden waarom somatische heling interventies zo krachtig werken. Yoga, plantmedicijnen, lichaamswerk, ademwerk etc. helpen met de expressie van opgeslagen emoties. Ze verzwakken de grip van het mineraalpantser.

Het helingsproces is dus altijd de omgekeerde weg terug naar de onderdrukte emotie(s) die verantwoordelijk zijn voor de lichamelijke klachten. Zodra het harde pantser opening krijgt, komen de emoties vrij die wellicht al jaren in je lijf zijn vastgezet.

Dit is de grote wijsheid van jouw lichaam! We kunnen dus nooit echt weglopen voor onze emoties. Als het geen weg naar buiten kan krijgen, vindt het een weg naar binnen!

Je kunt ze dus onderdrukken, maar dit leidt vroeg of laat tot lichamelijke klachten als gevolg van mineraal- en hormoonverstoringen.

www.leefbewust.nu

Delen:
Volg Natasja:

Natasja Ferwerda begon in 2012 met yogastudio Yogum You in Nijverdal. Yogum You staat voor eenheid in jezelf.

Nieuwste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *